Σάββατο 22, Ιούλιος 2017
Τηλ. : 24210 36610     φαξ : 24210 34320     email : info@thessalikipress.gr

Ειδήσεις - ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 21/7/2017
Σε συνεργασία με τον Χειρουργό Ορθοπεδικό Γεώργιο Α. Γάτο Το κάταγμα του ισχίου στους ηλικιωμένους είναι ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός με επιπλοκές που μπορεί να αποβούν απειλητικές για την ζωή τους.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 21/7/2017
Ένας Αμερικανός ειδικός εισηγείται να αρχίσει να αντιμετωπίζεται ως ιατρικό πρόβλημα η καθιστική ζωή, ούτως ώστε να βρεθούν και θεραπείες γι’ αυτήν!
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 20/7/2017
Σε συνεργασία με την Eιδικό Χειρουργό Παίδων, MD,PhD Dr Ελένη Ε. Παπακρίβου papacrivou@yahoo.gr paidoxeirourgiko.gr Είναι μία συγγενής ανωμαλία του πέους που συχνά συνδυάζει: • Μία ανώμαλη απόληξη του στομίου της ουρήθρας στην κάτω επιφάνεια του πέους • Μία κάμψη προς τα κάτω άλλοτε άλλου βαθμού, του πέους όταν είναι σε στύση • Μία περίσσεια δέρματος στην ραχιαία επιφάνεια της πόσθης
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 18/7/2017
ΕΠ-ΖΩ ΚΑΙ ΛΕΣΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΟΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΠΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΙΣ ΚΑΡΠΑ
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 13/7/2017
Σε συνεργασία με τον Παθολογοανατόμο Σκορδά Βασίλειο skor.vas63@yahoo.gr Το δέρμα με την επιδερμίδα του, το χόριο, τον υποδόριο λιπώδη ιστό και τα εξαρτήματα (τριχοφόροι θύλακες, σμηγματογόνοι και εκκρινείς αδένες) αποτελεί ένα όργανο που προσβάλεται από μεγάλο αριθμό νόσων.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 13/7/2017
Η νέα εφαρμογή «Φαρμακεία Βόλου» για android συσκευές, αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση εύρεσης εφημερευόντων φαρμακείων στην πόλη του Βόλου.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 12/7/2017
Σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Νικόλαο Καραγιάννη BSc, SRD, MPhil nikokaragiannis@yahoo.co.uk
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 11/7/2017
Σε συνεργασία με τον Χειρουργό Κωνσταντίνο Αρ. Μαραβέγια Επιστημονικό Διευθυντή Άνασσα Γενική Κλινική maravegiaskostas@gmail.com
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 10/7/2017
Του Καρδιολόγου Κώστα Πισσαρίδη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών www.ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣΚ.gr
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 7/7/2017
Σε συνεργασία με την Ενδοκρινολόγο Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου ale.theodoropoulou@yahoo. gr Με τον όρο μεταβολικό σύνδρομο περιγράφεται η παρουσία μεταβολικών και μη διαταραχών που εμφανίζονται από κοινού, με συχνότητα μεγαλύτερη από την τυχαία συνύπαρξη, και που αυξάνουν τον κίνδυνο για τις καρδιολογικές παθήσεις, τον σακχαρώδη διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 6/7/2017
Νέος εξοπλισμός για τα χειρουργεία και την αναισθησιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ Κώστας Αγοραστός: ««Εξοπλίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζουμε τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία»
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 6/7/2017
Κώστας Αγοραστός: «Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στον ασθενή και τις ανάγκες του» Στις 820.000 ευρώ το σύνολο του εξοπλισμού
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 3/7/2017
Σε συνεργασία με τον Ορθοπεδικό Γιώργο Βαβέτση vavetsis@gmail.com Τί είναι και πως λειτουργούν οι μηνίσκοι;
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 27/6/2017
Σε συνεργασία με τον MD Νευροχειρουργό Στέργιο Μπρίζα Υπεύθυνος Νευροχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 26/6/2017
Σε συνεργασία με τον Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο Κωνσταντινόπουλο Αναστάσιο Επιστημονικό Διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Κωνσταντινόπουλου Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έχει εξειδικευτεί στην ενδοσκοπική και λαπαροσκοπική γυναικολογική χειρουργική και στην κολποσκόπηση στο «WOMEN’S HEALTH AINTREE UNIVERSITY HOSPITAL OF LIVERPOOL» της Αγγλίας. Διατηρεί εξωτερικό ιατρείο στην Κλινική Κωνσταντινόπουλου tkonstantinopoulos@gmail.com
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 20/6/2017
Σε συνεργασία με τον Χειρουργό Ουρολόγο Κωνσταντίνο Ε. Ευσταθίου M.D., FEBU, PhD, Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας kosefst@gmail.com Ως υπογονιμότητα ορίζεται η ανικανότητα ενός σεξουαλικά ενεργού ζεύγους να επιτύχει εγκυμοσύνη στη διάρκεια ενός έτους ελεύθερων σεξουαλικών επαφών
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 19/6/2017
Σε συνεργασία με τον Αγγειοχειρουργό Αχιλλέα Γ. Νικολάου Master of Endovascular Techniques nikolaouax@gmail.com artiriafleva. gr ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 16/6/2017
Σε συνεργασία με τον Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Καρναβά Ηλία Διευθυντή Γυναικολογικού Τμήματος 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας ikarnav@gmail.com • Τ| 697 497 7427 Τι είναι η εμμηνόπαυση;
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 15/6/2017
Σε συνεργασία με τον Στρατιωτικό Ιατρό Αγγειοχειρουργό Ιωάννη Λ. Μαζαράκη MD, MSc. ioannis.mazarakis@gmail.com Οι φλεβικές παθήσεις αποτελούν ένα έντονο πρόβλημα, τόσο λειτουργικό όσο και αισθητικό, που απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Ασθενείς που πάσχουν από ευρυαγγείες ποδιών και προσώπου, κιρσούς και άλλες φλεβικές διαταραχές, αναζητούν μια απλή, αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή λύση στο πρόβλημά τους.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 15/6/2017
Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 14/6/2017
Ως ογκολόγος έρχεστε καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειας. Ποια ήταν τα προσωπικά κίνητρα που σας έσπρωξαν να ασχοληθείτε με περιπτώσεις (ιατρικά) «αδύνατες» ασθενών;
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 13/6/2017
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 8/6/2017
Κολομβιανοί είναι οι δράστες της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά την κλοπή ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού από τα δημόσια νοσοκομεία «Άγιος Σάββας», Λάρισας, Λαμίας και Βόλου, τον περασμένο Μάιο.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 6/6/2017
Μπορεί σε άλλες χώρες να φαντάζει αυτονόητο, όμως στην Ελλάδα του 2017 δεν ήταν. Μέχρι πρότινος, για μία γυναίκα που δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά την ψηφιακή μαστογραφία, η μόνη λύση ήταν η αναλογική, που συνεπάγεται πολύ περισσότερη ακτινοβολία και όχι τόσο μεγάλη ευκρίνεια σε σχέση με την ψηφιακή.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 2/6/2017
Πρόκειται για μη επεμβατική επεξεργασία του σπέρματος κατά την προετοιμασία του για σπερματέγχυση με την χρήση υψηλής τεχνολογίας microfluidic για τον διαχωρισμό των σπερματοζωαρίων. Τα σπερματοζωάρια δεν υφίστανται καμία φθορά ως προς την ποιότητά τους σε αντίθεση με την κλασσική μέθοδο της φυγοκέντρησης.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 30/5/2017
Σε συνεργασία με τον Πλαστικό Χειρουργό Κωνσταντίνο Θ. Πάτση Πλαστική Επανορθωτική & Αισθητική Χειρουργική Βόλος. 2421404084 Χειρουργικές και μή επεμβατικές τεχνικές:
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 29/5/2017
Ακόμη μια δωρεά από τον ανώνυμο συμπολίτη προς το Νοσοκομείο Βόλου ο οποίος πρόσφερε ένα υπερηχογράφο με δύο κεφαλές που θα χρησιμοποιείται από τους γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία για διάφορες ασθένειες.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 26/5/2017
Το νέο σύγχρονο αγροτικό ιατρείο παραδόθηκε στους δημότες της ιστορικής κοινότητας Ρεντίνας. Τα εγκαίνια του νέου ιατρείου πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή.
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 24/5/2017
Βίντεο με το πρόσωπο του κλέφτη ιατρικών μηχανημάτων από το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, από το υλικό που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα του νοσοκομείου.