Πέμπτη 17, Αύγουστος 2017
Τηλ. : 24210 36610     φαξ : 24210 34320     email : info@thessalikipress.gr

Συνεχίζονται οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

- Συναυλία στον προαύλιο χώρο του  Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας,την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, στις 8.30μ.μ. με τίτλο «Παναγία του Καλοκαιριού».

- Στις 14 και 15 Αυγούστου 2017, στην Κεντρική Πλατεία της Μακρινίτσας το καθιερωμένο διήμερο πανηγύρι για τη γιορτή της Παναγίας.

 Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τα Συμβούλια των Δημοτικών καιΤοπικών Κοινοτήτων, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου,  με δράσεις στις δημοτικές ενότητες ως εξής:
- Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, 8.30μ.μ.. Συναυλία στον προαύλιο χώρο του  Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας,  στις 8.30μ.μ. με τίτλο «Παναγία του Καλοκαιριού». Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Βασίλης Αγροκώστας, συνοδεύει η Ορχήστρα «Ιωνία», καλλιτεχνική διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή, αφήγηση: ΗλίαςΛιαμής, Δημήτρης Καραβασίλης. Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  για νατιμηθεί η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, το πρόσωπο της Παναγίας και ο ιστορικός Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας, από τους κατοίκους του Βόλου και τους επισκέπτες της πόλης. Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας.

- Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσαςτο διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι για το εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, όπως αυτό καθιερώθηκε να υλοποιείται επί σειρά ετών. Για το φετινό εορτασμό, την επιμέλεια της ορχήστρας και του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Γιώργος και Νίκος Κερασιώτης. Με ρυθμούς παραδοσιακούς, αλλά και ευρωπαϊκούς, η ορχήστρα θα διασκεδάσει τους συμμετέχοντες με το πέρας της Αρτοκλασίας (περίπου 9.30μ.μ.) έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για το μοναδικό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπου εκτός από παραδοσιακούς χορούς, αποτελεί έθιμο το  να χορεύονται και χοροί όπως βαλς και ταγκό.